Web Analytics Made Easy - Statcounter

   علی علیزاده - تحریریه پارسینه، روز پنجشنبه همزمان با انتشار فیلم‌های منتسب به مقابله نیروی انتظامی با تجمع‌کنندگان در مشهد در کانال‌های تلگرامی که بنظر می رسد طیف همفکر جریان فتنه اخیر در انتشار آن با شتاب قابل توجهی تلاش می کند، ‌فرماندار مشهد از بازداشت «تعدادی از کسانی که قصد تعرض به اموال عمومی و تخریب آنها را داشتند»‌ خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پیش از این، گزارش‌ها از مشهد و برخی شهرهای اطراف و حتی از گناوه تا تهران حاکی از برگزاری تجمعاتی در روز پنجشنبه هفتم دی، تحت عنوان «نه به گرانی»‌ بود. هدف اصلی این تجمعات اعتراض صلح آمیز به وضعیت بیکاری، شرایط سخت اقتصادی و تورم بوده، اما در این میان، در برخی تجمعات و خصوصاً مشهد شعارهایی مشکوک و جهت دار نیز علیه رئیس جمهور و البته بی ربط به مسئله تورم و شرایط اقتصادی سر داده شد. از معنا و مفهوم برخی شعارها بنظر می رسد، نیتی شومی همانند همان جریانی که در لابلای اعتراضات سال۸۸ خلق شد، وجود دارد و بدنبال شکستن آرامش اعتراضات و به حاشیه بردن جریان مطالبه ملت از حکومت است. ذوق زدگی برخی رسانه های ضد نظام در انعکاس وارونه این اخبار، شبکه های اجتماعی و خصوصاً کانالهای تلگرامی وابسته به عناصر خبری معاند و همفکر با نو فتنه گران از یک سو و وسعت بازار داغ انتشار دروغ و شایعه در لایه لایه مردم که استعداد بالقوه ای در ایجاد التهاب کاذب دارند از سویی دیگر بر حرارت ماجرای اعتراضات اخیر افزوده و حاصلی جز پیچیده کردن یک جنبش بحق اجتماعی که البته باید از مجرای قانونی پیگیری شود ندارد. گاهی هم نباید از گمانه زنی هایی که احتمالاً حاصل سلسله رفتارهای معناداری باشد که در سایه وقایع اخیر پنهان شده به سادگی گذشت. جریان شعارهای امروز که به ادعای برخی حاضران در این تجمعات از سوی برخی عناصر به مردم دیکته می شد و حاصلی جز همراهی کورکورانه معترضین نداشت به قدری مشکوک است که از رنگ و رخ آن چیزی جز انتقام جناحی به ذهن متبادر نمی شود. نوع اعتراضات با رنگ و لعاب سیاسی در روز پنجشنبه و شباهتش با وقایع فراموش نشدنی سال 88 ، اما با انگیزه و جهت کاملاً متفاوت نشان می دهد برخی از عناصری که نزدیک به یک دهه قدرت را در دست داشتند و مدیریت کلانشان با حواشی فراوان از نحوه سرکوب مخالف تا فسادهای اخلاقی و اقتصادی، ثمره چندانی برای حکومت و ملت نداشته، در صدد یافتن مجرایی برای تخلیه انرژی سراسر کینه اشان از همان ملت و البته دولت فعلی است. بنظر می رسد نقطه آغازین اعتراضات از همین کانالهای تلگرامی وابسته به جریان خاص بوده که با هدف قرار دادن عملکرد دولت، ضمن ایجاد تشنج در آحاد ملت، در صدد انحراف افکار عمومی از  بازار داغ افتضاحی است که این روزها در قالب اعتراض به عملکرد قوه قضاییه با نمایش رفتارهای بعضاً کمدی و منحصربفرد به بار آورده که البته با متانت و سعه صدر قوه قضاییه روبرو شد اما مورد نکوهش بموقع رهبر انقلاب قرار گرفته است.
  این تجمعات در شرایطی برگزار شده که در هفته های اخیر، رئیس جمهور، از سوی مخالفان و منتقدان خود به دلیل گرانی کالاها و مواد مصرفی مردم مورد انتقاد قرار گرفته است. در این میان، محمدرحیم نوروزیان، فرماندار مشهد با غیرقانونی توصیف کردن تجمع «نه به گرانی» در این شهر گفت: «با این وجود، نیروی انتظامی با تجمع‌کنندگان بسیار با مدارا برخورد کرد».وی با اشاره به اینکه مجوزی برای برگزاری تجمع در مشهد صادر نشده بود،‌اضافه کرد: «تعدادی از افراد در میدان شهدا تجمع کردند. با این وجود، نیروی انتظامی به آنان تذکرات لازم را داد و بسیار با مدارا با آنها برخورد کرد».فرماندار مشهد افزود که تجمع کنندگان پس از تذاکراتی که به آنان داده شد،‌ «مدتی در میدان شهدا حضور داشتند و پس از آن متفرق شدند».

تجمع موسوم به «نه به گرانی» ‌در شرایطی برگزار شد که فرمانداری مشهد روز چهارشنبه ششم دی، با اشاره به انتشار «برخی شایعات در فضای مجازی مبنی بر تجمع شهروندان مشهدی در واکنش به گران شدن برخی کالاها» اعلام کرده بود که «هیچ سازمان، تشکل و یا گروهی درخواستی مبنی بر تجمع نداشته و مجوزی هم در این خصوص صادر نشده است».

روابط عمومی معاونت استانداری و فرمانداری مشهد گفته بود که «جهت پیشگیری از سوء‌استفاده های احتمالی عناصر بدخواه»‌ اطلاع می دهد که «هر گونه اقدام احتمالی در این رابطه غیرقانونی»‌ است.در این میان اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی روز چهارشنبه با اعلام اینکه آلودگی هوا در کلانشهر مشهد افزایش یافته، مدارس نواحی هفتگانه مشهد و تبادکان در روز پنجشنبه را تعطیل اعلام کرده بود.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۱۴۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است

«محمد جرادات» نویسنده و پژوهشگر سیاسی فلسطینی درباره تظاهرات اخیر دانشجویان دانشگاه‌های آمریکایی که در حمایت از ملت فلسطین به ویژه غزه در برابر جنایات رژیم صهیونیستی و در اعتراض به سیاست‌های آمریکا در حمایت از این رژیم برگزار شد، گفت: این اعتراضات که دانشگاه‌های آمریکا شاهد آن است به دانشگاه‌های اروپایی، استرالیایی و دانشگاه‌هایی در آسیا، جهان عرب و اسلام از جمله ایران و لبنان و حتی دانشگاه بیرزیت در کرانه باختری فلسطین گسترش یافت

وی اظهار داشت، این دانشگاه‌ها در خیزش جهانی خود حامل پیامی بسیار قوی برای آمریکا و سیاست‌های استعماری و استکباری آن در مقابله با مظلومان جهان به ویژه مردم فلسطین و غزه هستند که از زمان حمله هفتم اکتبر مقاومت فلسطین در معرض کشتار جمعی از سوی اسرائیل قرار گرفتند؛ حمله‌ای که هدف آن دفاع و پیروزی ملت فلسطین در برابر هفتاد و پنج سال مظلومیت و مقابله با اشغالگری رژیمی بود که موجودیت خود را بر فراز تپه های فلسطین اشغالی بنا کرد.

جرادات عنوان داشت، این اعتراضات و این جنبش‌ها در دانشگاه‌های آمریکا از سوی دانشجویان متعلق به نسل دهه بیست هستند؛ نسلی که به نظر می‌رسد به نخبگان و گروه سیاسی حاکم آمریکا در سنا و کنگره و احزاب دموکرات و جمهوری‌خواه و این نخبگان سیاسی که اسیر لابی صهیونیستی شده‌اند اعتقادی ندارند.

وی ادامه داد: یکی از این سیاستمداران فاقد اراده آمریکایی را دیدیم که به «نعمت شفیق»، رئیس دانشگاه کلمبیا می‌گوید «آیا می‌دانید اسرائیل موهبتی از جانب خداست و وقتی در مقابل اسرائیل می‌ایستید نفرین می‌شوید». این سیاستمدار آمریکایی به این طرز عجیب و وحشتناک درباره پرستش اسرائیل صحبت می‌کند.

اعتراضات دانشجویی در آمریکا

پژوهشگر فلسطینی تصریح کرد: بنابراین، این جنبش دانشجویی آمریکایی که علیه سیاست‌های آمریکا شورش کرده، انتظار ندارد که این نخبگان سیاسی موضع خود را تغییر دهند، زیرا آن‌ها با اسرائیل به عنوان یک معبود برخورد می‌کنند و آن را فراتر از منافع آمریکا می‌دانند. این افراد به اسرائیل به عنوان مروارید تاج تمدن غرب می‌نگرند. بنابراین، این بیگانگی فرهنگی و بیگانگی سیاسی که نخبگان سیاسی در آمریکا، بخش‌هایی از اروپا، در آلمان و در انگلیس از آن رنج می‌برند، در بینش و فرهنگ غرب علیه ملت عربی و اسلامی ریشه دوانده است. بنابراین آنها به عنوان مثال با ایران به عنوان یک اشتباه موجودیتی برخورد می‌کنند. چرا؟ چون تسلیم سیاست اسرائیل در منطقه نمی‌شود و در مقابل سیاست آمریکا ایستاده است که می‌خواهد اسرائیل مقصد و قبله همه سازشکاران و عادی‌سازان روابط و کسانی باشد که منافع آن‌ها و منافع اسرائیل را تامین می‌کنند.

نویسنده فلسطینی درباره آثار و نتایج این انتفاضه دانشجویی آمریکایی عنوان داشت، جنبش آمریکایی امروز در چندین سطوح فوایدی داشته و اگر تشدید شود، ممکن است نتایج بیشتری محقق کند. این جنبش، نتانیاهو و تیمش در تل‌آویو، بایدن و حتی ترامپِ کاندیدای انتخابات را سردرگم کرده و همه را در مظان اتهام قرار می‌دهد.  اکثریت این نسل جدی می‌خواهند سیاست آمریکا را از خدمت کردن مطلق به منافع رژیم اسرائیل دور نگه دارند و جلوی جنایات را در غزه بگیرند.

جرادات تصریح کرد: این دانشجویان در ابتدای جنبش خود مطالبات ساده‌ای را مطرح کردند، به طور مثال، از دانشگاه کلمبیا خواستند تمام تحقیقاتی را که برخی از دانشجویان به نفع وزارت جنگ رژیم اسرائیل انجام می‌دهند  و در زمینه هواپیماهای بدون سرنشین و توسعه برخی موشک‌ها است متوقف کند. آن‌ها می‌خواستند دانشگاهشان از شرکت‌هایی که با ارتش اشغالگر سر و کار دارند فاصله بگیرد، اما رئیس دانشگاه با وجود اینکه اصالتا عرب است، به پلیس مجوز ورود به حریم دانشگاه را داد  و از ارتش آمریکا خواست به دانشگاه‌ها حمله‌ور شود.

محمد جرادات، تحلیلگر فلسطینی

وی افزود: ۴۰ دانشگاه آمریکایی درگیر چیزی شبیه انقلاب و جنبش هستند. این امر نمی‌تواند سیاست آمریکا را تغییر دهد، مگر اینکه وارد حوزه قضایی شود و دستگاه قضایی آمریکا نسبت به این خیزش دانشجویی جانبدارانه وارد عمل شود و یا اینکه تبدیل به یک جریان سیاسی انتخاباتی شود که وضعیت سیاسی انتخاباتی را علیه حزب دموکرات و حزب جمهوری‌خواه تغییر دهد.

نویسنده فلسطینی در پاسخ به میزان اثرگذاری جنبش‌هایی از این دست بر سیاست‌های آمریکا گفت: بله این جنبش‌ها می‌تواند تاثیرگذار باشند. اما کسانی که دنیا را فقط با عینک اسرائیل می‌بینند، خواه بایدن و یا ترامپ و احزابشان، این افراد قطعا به این نسل جدید اهمیت نمی‌دهند و بایدن دانشجویان دانشگاه خود را اینگونه خطاب قرار می‌دهد که شما متوجه نیستید و این مربوط به مرحله ناپختگی سیاسی است. بنابراین یک انفصال و جدایی ذهنی و شکاف بزرگ در این نسل وجود دارد؛ نسل پیر در آمریکا و این نسل جوان. اما اگر این نسل جوان بتواند ابتکار عمل را در دست بگیرد و واقعیت را تحمیل کند، اوضاع می‌تواند تغییر کند، اما این امر نیازمند زمان، افزایش تحرکات و تحولات بسیاری است که چه بسا فراتر از جنبش سیاسی دانشجویی می‌رود.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • نگرانی از سرایت اعتراضات دانشجویی ضدصهیونیستی به جهان عرب
  • ترمیم سریع سوختگی با بانداژ ساخته‌شده از سیب، ذرت و سویا!
  • سرویس‌دهی رایگان خط ۲ مترو به تجمع بزرگ صادقیون
  • اعتراض و تجمع حامیان فلسطین در دانشگاه‌های استرالیا
  • تعطیلی یک دانشگاه در فرانسه به دلیل اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین
  • تعطیلی یک دانشگاه در فرانسه بدلیل اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین
  • اعتراضات دانشجویی سیاست ما در منطقه را تغییر نمی‌دهد
  • تجمع در مشهد در حمایت از گشت حجاب نیروی انتظامی
  • واقعا در اعتراضات دانشجویی آمریکا، تک تیرانداز حضور داشت؟ + تصاویر